Kako dodati korisnika u Google Analytics

Google analitika, google analytics

Angažujete neku agenciju da Vam radi Google Ads, optimizaciju sajta ili nešto na promociji istog. Toj agenciji će biti neophodan pristup Vašoj Google analitici. Ljudi često posežu za davanjem pristupnih podataka, username i password. Kako su to poverljivi podaci dobro se zapitajte da li je to uredu da dajete nekoj agenciji sa kojom tek treba da sarađujete. Ukoliko je ta „agencija“ fizičko lice odmah zaobiđite ovu opciju, jer ne samo što je neprofesionalna, postoji mogućnost da sve podatke izgubite uključujići i Vaš email. Google ja napravio daleko elegantnije rešenje a to je dodavanje korisnika na nečij nalog sa raznim nivoima privilegija kao što su mogućnost samo čitanja, čitanja i pisanja i slično. Ukoliko želite nekoj osobi ili agenciji da poverite Vašu analitiku sajta onda je ovo pravi članak za Vas.

Kako dodati/urediti/obrisati korisnika u google analitici u 4 koraka?

1. Prvo je potrebno ulogovati se na Vašu analitiku. Po logovanju potrebno je odabrati koji nalog/web sajt želite da podelite. Kada to odaberete potrebno je kliknuti na dugme administrator.

Google analitika dodavanje korisnika korak 1

2. Kada Vam se otvori administratorski deo prvo je potrebno izabrati nalog/web sajt, a potom i opciju upravljanje korisnicima

Google analitika dodavanje korisnika korak 2

3.  Otvoriće Vam se deo gde možete trenutno videti postojeće korisnike i koje privilegije imaju. Klikom na nekog korisnika možete dodati veće privilegije ukinuti ili obrisati samog korisnika. Za dodavanje novog korisnika idite na PLUS pa potom i dodaj novog korisnika

Google analitika dodavanje korisnika korak 3

4. Unesite email korisnika koje želite da dodajete u polje predviđeno za to, dodelite nivo privilegija i potom idite na opciju dodaj.

google analitika dodavanje korisnika korak 4

To bi bilo to. Korisnik sa unetom email adresom ima mogućnost da pristupi Vašim podacima iz analitike bez da ste poslali username i password od Vašeg google naloga. što je svakako preporuka.

 

You May Also Like

About the Author: ing. Predrag Mačeta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *