Kako objaviti sliku na Instagramu preko kompjutera tutorial

Kacenje slika na instagram sa kompjutera

Ukoliko Vam se često dešava da slike i objave na instagramu prvo uređujete na računaru pomoću npr Photoshopa i slično, onda ste dolazili u situaciju da tu sliku morate da pošaljete sebi na telefon putem emaila, nekog dropbox-a i slično da bi ste je objavili na Instagramu. Možda je i neki drugi slučaj upitanju, kao što na primer želite malo veći tekst da stavite u samu objavu i desetak hashtag-a pa Vam je vrlo neugodno da isti kucate na telefonu, gde nije baš lako editovati sam tekst ukolko se pojavi neka greška ili ukoliko pametni telefon sam izmeni neke reči. Ukoliko Vas ovo smara i nervira i ne želite da šaljete objave sa telefona iste možete objaviti i sa računara. Kako, možete pogledati u nastavku tutoriala.

Kako da objavim sliku, story ili video preko računara?

Kao prvo postoji više načina, a u ovom tutorialu skoncentrisaću se na jedan vrlo lak bez dodatnih programa i aplikacija. Inače načini da objavite nešto na instagramu sa kompjutera su sledeći:

  • Moderni web browser (web pregledač)
  • Android emulatori (Bluestack, Droid4x, Memu, preporuka Memu)
  • Web aplikacije za Social Media Management Tools (aplikacije gde dodajete naloge na vise društvenih mreža)
  • Drugi

Pre nego što pređem na klasičan tutorial, Android emulatori su vrlo zahtevni i treba ih izbegavati za ovaj vid posla. Ukoliko je računar malo slabiji ovo je gotovo nemoguća opcija. Inače, pomenuti emulatori mogu bidi dobri za neke stvari za koje ne postoji alternativa, kao što su neke možda android igre koje su namenjene za telefon ili tablet ali ljudi više vole da igraju preko računara, pa za takve namene emulatori su jedino rešenje.

Kako upravljati više društvenih naloga sa jednog mesta?

Što se tiče aplikacija za Social Media Management Tools postoji ih popriličak broj, ali uglavnom one koje vrede i rade dobro nisu besplatne i plaćaju se mesečno što verovatno nije isplativo običnom korisniku ili nekom osrednjem. Za agencije i ljude koji upravljaju sa više profila i stranica i koji se time bave profesionalno ovo je nezamenljiva stvar. Ovde ću nabrojati neke dobre, a sama uslove za korišćenje možete pogledati sami.

Uslove i cene možete pogledati na samom linku, a sada ide tutorial kako besplatno da objavljujete slike na instagramu preko kompa.

Dodavanje slike, story-a i video klipa besplatno preko PC-a

Prvo, upustvo pišem za aktuelne verzije Firefox  i Google Chrome web pregledača. Predpostavljam da i ostali moderni browseri imaju tu opciju ali ih ne koristim. Kada kažem aktuelne, to ne znači da će novije verzije nemati tu opciju, već da možda neke stare verzije nemaju tu opciju.

  1. Otvorite Firefox ili Google Chrome i idite na Instagram
  2. Ulogujte se sa željenim nalogom. U ovom tutorialu koristim nalog Netbitlab

instagram profil na racunaru

Skrolovanjem do dna nećete dobiti opciju da uradite novu objavu zato

3. Na tastaturi pritisnite CTRL+SHIFT+M (prikaz stanice na mobilnom telefonu)

Dodavanje posta na instagramu preko PCa

4. Proverite da li vam gore stoji u uglu neki od telefona, Iphone, Samsung galaxy i slično. VAŽNO ne stavljajte iPad, već samo iPhone

5. Pošto i dalje nema opcija za dodavanje sadržaja na instagramu preko računara, uradite reload stranice ili F5 na tastaturi

Kacenje slika na instagram sa kompjutera

6. Sada bi trebalo da na dnu vidite opcije, Home, Search, Add, Like i Profil. Kliknite na +

7. Napravite objavu po želji i kliknite na share (objavi, podeli, kako je već na lokalnom jeziku)

kako objaviti sliku na instagramu preko kompjutera

8. Dodavanje fotografija na instagram preko racunara besplatno

Ovim ste uspešno dodali vašu objavu koja može da sadrži sliku, tekst, hashtagove, neko spominjanje i tagovanje, lokaciju i slično.

Ukoliko Vam je potrebno u poslovne svrhe i želite da radite objave na više naloga i media koristite ili web aplikacije ili profesionalu uslugu vođenja društvenih mreža.

You May Also Like

About the Author: ing. Predrag Mačeta

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *