Kako da vratite stari editor na novom wordpress 5

Ukoliko Vam se sam wordpress ažurirao na verziju 5.0 ili ste i sami update-ovali na pomenutu verziju verovatno ste primetili da editovanje samih stranica i članaka nije kao nekada. U čemu je stvar i kako da vratite stari izgled.

Kako vratiti stari wordpress editor umesto novog gutenberga

WordPress editor Gutenberg od verzije 5.0

WordPress je stavio Gutenberg editor često nazivan i blok editor kao primarni za verziju 5. Ukoliko Vam je previše čudno i niste za nove i nagle promene ima rešenja. Sve što je potrebno jeste da vratite stari classic editor. Treba napomenuti da će stari klasičan editor biti podržan od strane wordpress-a do 2022 godine.

Ne slanalazite se u novom wordpress editoru?

Niste previše vični sa računarima i webom? Više od pola dostupnih stvari u wordpressu vam nisu ni potrebni i ne znate čemu služi? Imate sajt ili blog, i hitno vam je potrebna izmena na njemu, ali se ne snalazite u novom Gutenberg editoru? Bez panike, postoji jednostavno rešenje kako da vratite stari izgled wordpress editoru i nastavite da uređujete sajt kako ste godinama navikli, uz napomenu da ćete do 2022 morati da se naviknete na novi dok bude trajala podrška za stari editor, ili dok se ne snađete na neki drugi način.

Klasičan editor i Gutenberg editor

Kako vratiti stari wordpress editor u nekoliko koraka?

Idite na plugins/dodaci i kucajte classic editor i instalirajte plugin. Kada ga instalirate potrebno je uraditi aktivaciju i to je sve. Idite na neku stranicu ili članak i krenite u editovanje po starom.

Ako vam je preglednije u koracima

  1. Plugins / Dodaci
  2. Add new / Dodaj novi
  3. Search „Classic Editor“ / Pretraži „Classic Editor“
  4. Install now / Instaliraj odmah
  5. Activate / Aktiviraj

 

You May Also Like

About the Author: ing. Predrag Mačeta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *