Google – u sećanju na žrtve poplava na balkanu

Posle katasrtofalnih poplava na Balkanu svetski pretraživač broj 1 google se solidarisao sa pogođenim područjem. Naime na početnim stranicama lokalnog pretraživača google.rs, google.ba i google.hr nalazi se link i crna traka. Međutim, ne izgleda na svim pretraživačima isto.

Na google.rs postoji link sa informacijama o poplavama i kako se može pomoći i pružiti pomoć, kao i crna traka.
google.rs poplave 2014 crna traka

Na google.ba postoji samo crna traka bez informacija kako i gde pomoći

google.ba poplave 2014 crna traka

Na google.hr postoji samo link ka informacija bez crne trake

 

google.hr poplave 2014 crna traka

Izgleda kao da google ubacuje u svoje lokalne sajtove sve ove informacije i da u trenutku pisanja ovog bloga nije još sve gotovo. Iskreno se nadam da će google svuda ubaciti potrebne informacije kako i gde pomoći.

Inače, ovo je verovatno posledica slanja mailov korisnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Mail koji se slao je izgledao na sledeći način
Neke ugledne novine u Srbiji su napravile i članak sa ovim informacijama kako bi što veći broj ljudi slao ovam mail
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/467389/Posaljite-mejl-Guglu-Apel-za-pomoc-Srbiji-BiH-Hrvatskoj

Mail: proposals@google.com
Subject: Serbia, Bosnia and Croatia need help!
Text: Serbia, Bosnia and Croatia really need your help. We are all struggling with disastrous floods that have hit our countries like NEVER BEFORE IN HISTORY. Thousands of people have lost their homes, belongings and everything else they worked for their entire lives. For the first time after the war, people of Serbia, Bosnia and Croatia are united in one goal – to survive. Please, BE A PART OF OUR SALVATION AND RAISE AWARENESS BY MAKING OUR CRY FOR HELP A FRONT PAGE ON GOOGLE FOR AT LEAST A DAY. I hope that you’ll do it.

Izgleda su korisnici uspeli da podignu svest kod googla i da se isti solidarišu sa velikim poplavama koje su pogodile Balkan.

Međutim, to je sa početnim stranicama google u lokalnim zemljama. Mislim da ipak svi korisnici interneta u tim zemljama znaju i šta se dogodilo i na koji način mogu da pomognu. Mnogo bi više značilo da se ta poruka nađe na globalnom google.com sajtu, ali mislim da su male šanse da tako nešto urade, imajući u vidu da i ranije nisu objavljivali nešto slično na početnoj stranici. U svakom slučaju, ko god može neka pošalje mail možda se nešto i uradi po tom pitanju.

Link na koji možete naći informacije, koje je google objavio, kako pomoći
http://www.google.org/crisisresponse/2014-balkans-floods?hl=sr

p.s. Mala dopuna. 30 minuta kasnije je i google.ba dodao link sa informacijama kako i gde pomoći. google.hr i dalje ima samo informacije bez crne trake.

You May Also Like

About the Author: ing. Predrag Mačeta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *